Ghost:/Ska kriminalitet bekämpas med skattesubventioner?

På radion hör jag en upprörd Annie Lööf (C) förklara att en sänkning av ROT-avdraget från 50 till 30 procent otvivelaktigt kommer att leda till fler svartjobb inom byggsektorn.

Såvitt jag vet är svartjobb kriminellt. Svartjobb är att olagligen undandra stat och kommun skatteintäkter.

Denna potentiella kriminalitet vill alltså Annie Lööf bekämpa genom att bevilja de potentiellt kriminella skattesubventioner.

Jag kan inte låta bli att undra om det finns någon annan möjlig brottslig bransch som Annie Lööf vill få bukt med genom att införa stora skattelättnader, för att de som är verksamma i branschen ska ge fan i att vara kriminella.

Förslag någon?

Annonser

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Politik och samhälle och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Ghost:/Ska kriminalitet bekämpas med skattesubventioner?

 1. kao skriver:

  Bara det gynnar hennes värderingar får det nog vara kriminellt. Hon begriper inte sånt här, uppenbarligen. Så mycket kriminalitet – och att bana väg för ännu mera kriminalitet, har det knappast funnits innan ROT- och RUT-avdragen kom till. De kriminella har nu fått en egen mycket lönande nisch. P.g.a Alliansens politik.

  Kao

  • ghostopinion skriver:

   Ja, det börjar bli svårt att skilja på juridisk brottslighet och moralisk brottslighet. De smälter samman till en allmän kriminell sörja.

   • kao skriver:

    Politisk/juridisk/moralisk. I Alliansens värld var det väl inga större skillnader. De hade ett mål, men såg inte skogen för alla träd.

    Kao

 2. Eaqhan skriver:

  Jag tänker på alla kontroller som har tvingats på utsatta människor på senare år. Till exempel var det en handikappad som för att få den tid med personlig assistans som den behövde tvingades hon lämna in en rapport till Försäkringskassan (eller var det till Soc?) om hur lång tid ett toabesök tog och hur ofta hon gjorde sådana besök.

  Så för att stävja fusk är det bara att ha kontroller.
  Och då tänker jag som så att även utnyttjande av svart arbetskraft kan kontrolleras. Det kan gå till på följande inte allt för dyra sätt:
  Den som äger sin bostad skall senast nu till halvårsskiftet fotodokumentera hela sin bostad invändigt och utvändigt. Därefter ska det ske en gång om året. Om något har ändrats ska det redovisas när det gjordes och arbetet ska filmas under utförandet. De som utför arbetet ska legitimera sig så identiteten styrks. Om det då visar sig att det är någon annan än den boende som utför arbetet skall dennes konton kontrolleras liksom bostadsinnehavarens konto. På så vis ser man om någon betalning har skett utan att det har anmälts till skattemyndigheten. Alltså om brott har begåtts.

  Givetvis skall den som har utför svartjobb dömas kännbart. Men den som provocerat fram brottet, bostadsinnehavaren, skall få sin bostad konfiskerad, men erbjudas en etta i någon förort. På sa vis kan man erbjuda kollektivboende för alla som är bostadslösa i landet. I en femrumsvilla bor fyra utmärkt med gemensamt vardagsrum, kök och bad.

  Jag tror det skulle ta skruv och svartjobben försvinna innan bläcket har torkat på underskriften av lagen.

  /Skvitt

 3. Eaqhan skriver:

  Den frågan får vi diskutera över ett par öl!

  /Skvitt

 4. Eaqhan skriver:

  Jag måste dela detta om jag inte redan har gjort det (demens?). Det är ju så jäkla bra!

  /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s