Ghost:/Kapitalismens dekadens och förfall…vad väntar oss?

Det finns folk som hoppas och tror att Socialdemokraterna ska bygga upp allt det som alliansregeringen rev ner av välfärd och trygghet, även om det kommer att ta tid. De som tror det kommer att bli besvikna. Inte för att Socialdemokratin inte på nytt skulle vilja uppträda som välfärdsbyggare, det vill de säkert, utan för att de politiska och materiella omständigheterna förhindrar det.

Den västliga kapitalismen med USA som banérförare har haft sin höjdpunkt. Vad som återstår är dekadens och förfall, förtryck och krig. Vi ser det mitt framför våra ögon men tycks märkligt nog ändå inte riktigt märka vad som pågår. Eller kanske vill vi inte se eftersom synen är alltför skrämmande.

Miljontals och åter miljontals människor har förlorat sina arbeten och sina hem. Fattigdomen breder ut sig. Den hittills så välmående medelklassen krymper. De politiska, ekonomiska och sociala motsättningarna skärps inom länder såväl som mellan stater. Destabiliseringspolitik är ständigt pågående, med ekonomiska, diplomatiska, politiska och militära medel, öppet och i hemlighet, med bombningar från luften, med hemliga arméer och med öppna invasioner.

10342003_498724246935136_2222138773949738367_nPutin demoniseras av västliga politiker och media så som Saddam Hussein demoniserades före invasionen i Irak och Khadaffi demoniserades före anfallet mot Libyen. Det är illavarslande. Putin anklagas för att rusta upp Rysslands krigsmakt. Men se på Sipris (Stockholms fredsforskningsinstitut) tabell. Ryssland satsar bara en bråkdel så mycket som USA på krigsmakten, och därtill ska läggas de  militära Natoresurser USA  kan uppbåda. Så vem hotar egentligen vem? Att Ryssland skulle vilja provocera fram eller starta ett krig mot väst, alltså USA och Nato, faller på sin egen orimlighet.

Kartan: Natobaser. Som synes är Ryssland inom nära räckhåll från de flesta. Vem hotar vem?

RyssKrig-768954

”Du Ghost, är en domedagsprofet som bara är ute efter att skrämma skiten ur oss”, hör jag någon invända. ”Det där med fattigdomen och hemlösheten och den krympande medelklassen berodde väl på finanskrisen och den är ju över nu.”

Den som vill kan ju tro det. Men jag menar att vi lever i en ständigt pågående finanskris och att vi bara sett början. Det politisk-ekonomiska systemet är så snedvridet och korrupt att det är dömt att implodera. Frågan är inte om utan när, och då kommer krisen 2008-2009 att framstå som en lätt andeviskning i jämförelse.

images (1)

Bilden: Nej, det är inte ett militärt fordon utan ett polisiärt, avsett att sättas in vid gatudemonstrationer, upplopp och uppror. Fler bilder i slutet av inlägget.

Då kommer folk att ge sig ut på gatorna och demonstrera i massor som vi ännu inte sett maken till. Mot dessa folkliga massprotester, och sannolikt också direkta uppror, håller nu makthavarna på att rusta sig. EU-militär tränas för att slå ner fattiga medborgares demonstrationer och protester och polisen militariseras i såväl USA som i andra stater.

De medborgare som oroar sig för fascismens återkomst bör hålla ögonen på USA, Nato, EU och sina egna regeringar. Och sätta hårt tryck för att hejda utvecklingen medan tid är.

Svenska medborgare bör härvid betänka att regeringarna, oavsett om de består av alliansare eller rödgröna, är undergivna medlöpare till USA, Nato och EU.

EU:s militär övar för krig mot de fattiga

Fascismen och kapitalismen sitter i samma båt

Why the rise of fascism is again the issue

Secret Witnesses and Secret Evidence To Prosecute Americans

http://www.globalresearch.ca/u-s-government-secrecy-at-all-time-high-secret-witnesses-and-secret-evidence-to-prosecute-americans/5439138

Gladio, Nato´s Secret Terrorist Armies/Video

Militarization of the police is more than just equipment

http://www.redstate.com/2014/08/16/militarization-police-just-equipment/

Bilderna nedan från Stop The Militarization of U.S. Police

Polisutrustning för att bekämpa folkmassor, inte ordinär brottslighet.

WPTV_Ft._Pierce_Armored_vehicle_1_20140107155111_640_480

Armed-police-take-part-in-007

1186869_144855012391168_2076531263_n

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Class Warfare/Klasskamp, Internationell ekonomi, Politik och samhälle, Sån är kapitalismen, USA NATO Wars and Crises och märktes , . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Ghost:/Kapitalismens dekadens och förfall…vad väntar oss?

 1. Eaqhan skriver:

  Kapitalismen tar död på sig själv. Vi behöver inte oroa oss. Men vi kan ju förbereda oss med att hålla liv i vårt marxistiska vapen.

  /Skvitt

  • ghostopinion skriver:

   Visst fan behöver vi oroa oss för allt det lidande och all den blodspillan som dödskampen innebär!

   • Eaqhan skriver:

    Nej, vi behöver inte oroa oss ett djävla skit för all blodspillan, all död och allt elände som en revolution innebär innan den är genomförd. All blodspillan, all död och allt elände som kapitalismen skapar blir vi ju av med när kapitalismen är död. Något får det ju kosta!

    /Skvitt

 2. ghostopinion skriver:

  Ju mindre lidande, blodspillan och död, desto bättre. Vi vill ju ha socialism för att vi hoppas att den åt alla lycka bär, som det så utopiskt heter i en sång, du vet nog vilken. Så jag tänker fortsätta att oroa mig för lidandet. Inte mitt eget, jag är ju snart borta från jämmerdalen, men för barnbarnens och alla andra barns skull. Och för folkens skull, i alla länder över hela världen.

  • Eaqhan skriver:

   En operation är djävligt smärtsam om man inte har morfin och kan söva. Jag känner inte till någon anestesi som man kan ta till vid en revolution för att lindra det lidande som krävs när kommunismen ska förlösas.
   Och varför måste kommunismen födas med smärta? Ja, det får man ju fråga borgarklassen som kommer att göra allt för att behålla sin diktatur!

   /Skvitt

   • ghostopinion skriver:

    Vi bevittnar båda allt lidande som den döende kapitalismen vållar världen runt. Vi kan väl vara överens om en förhoppning att lidandet ska minimeras,?

 3. kao skriver:

  Kapitalismens aggressioner mot vanligt folk har ännu inte nått sin höjdpunkt. Det kommer bli ännu värre. Ska skriva ett inlägg om vad jag menar med det – och vad vi har att vänta oss. Den sista dolkstöten på demokratin.

  Kao

 4. kao skriver:

  Läs mina 2 senaste inlägg – och ge gärna en vink om att du varit på min sida 😉

  Ha en bra dag.
  Kao

 5. Pingback: Ghost:/Häxor, vanföreställningar och kapitalism | ghostalive

 6. Pingback: Ghost:/Leif GW, Skavlan och Jimmie Åkesson | ghostalive

 7. Pingback: Ghost/Barndom 1: Om en uppväxt i mitten av 1900-talet | ghostalive

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s