Ghost:/Myten om den urstarka alliansekonomin avlivad

Expressens ledarskribent Anna Dahlberg avlivar myten om att alliansen efterlämnade en urstark ekonomi och Anders Borg som en Pippi Långstrump bland finansministrar.

.”..om man räknar enligt måttet BNP per capita, alltså tillväxt per invånare, visar det sig att den svenska ekonomin inte har vuxit alls sedan 2007. Tvärtom är vi i dag fattigare än vad vi var före krisen.”

Produktiviteten har stannat av och inbromsningen har varit häftigare än än i omvärlden. Statsfinanserna då, Anders Borgs trumfkort?

”Statsskulden är fortfarande betryggande låg i Sverige. Men det går inte att komma ifrån att alliansen satsade stora summor på skattesänkningar och lämnade ett strukturellt underskott på 1,6 procent efter sig. Det är ekonomispråk för att säga att finanserna skulle visa minus även om man bortsåg från lågkonjunkturen.”

Så var det med den fantastiska svenska ekonomin under alliansregeringens tid!

Läs hela Anna Dahlbergs ledare här:

http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/anders-borg-var-ingen-pippi-langstrump/

Annonser

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Economics, Politik och samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ghost:/Myten om den urstarka alliansekonomin avlivad

 1. kao skriver:

  Det är vi som nu får betala Alliansens exesser.
  Klyftorna mellan olika klasser har ju djupnat avsevärt och det sociala skyddsnätet hänger i slamsor. Det tar årtionden att bygga upp detta igen.
  Man kan inte räkna som Alliansen gör, eftersom de bara stödjer de rikaste och belönar dessa (och sej själva) och sticker kniven i bröstet på den tredjedel som Den Riktiga Arbetarklassen utgör. De vill ha ett samhälle med herrskap och tjänstefolk.
  När Alliansen visar siffror så vet den någorlunda insatta personen att man lätt kan ljuga med statistik. ‘Som man frågar får man svar’.

  Kao

 2. Eaqhan skriver:

  Men man kan ju inte förvänta sig för mycket av en ledarskribent på EXPRESSEN. Hon missar ju TOTALT att Borg finansierade sin budget med utförsäljning av vår gemensamma egendom och stal en del av vår lön, den delen som vi har avstått ifrån för att den ska gå till social välfärd och pensioner. Hon missade också att arbetslösa och sjuka fick betala notan genom att leva under existensminimum enligt EU:s fattigdomsnorm.

  7SKVITT

  • ghostopinion skriver:

   Anna Dahlberg är en borgerlig ledarskribent på den borgerliga tidningen Expressen. Med tanke på det är det inte illa att hon sågar det ekonomiska arvet efter alliansen utan att därför gå in på alla detaljer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s