Ghost:/Vad är en oliktänkande för svenska journalister?

Svenska journalister rapporterar ofta om oliktänkande i olika länder, men bara i länder som Ryssland (fast där kallas de oliktänkande ofta dissidenter av de svenska journalisterna) och Kina och Kuba och Ungern och Nordkorea och några till. De rapporterar aldrig om oliktänkande i USA eller Tyskland eller Storbritannien eller Frankrike eller Norge.  I såna länder finns inga oliktänkande, om man ska döma av svenska journalisters rapportering. I alla fall använder de aldrig ordet oliktänkande om de oliktänkande.

Men vad är egentligen oliktänkande i Ryssland och Kina och Kuba och Ungern och Nordkorea och några länder till?

Jo,  oliktänkande i dessa länder är folk som tänker likadant som svenska journalister och politiker tänker! De tänker ju alla i stort sett likadant.

När svenska journalister rapporterar om oliktänkande i länder som Ryssland och Kina och Kuba och Ungern och Nordkorea och några till, då rapporterar de egentligen om folk som är liktänkande som de själva.

Och det måste kännas betryggande för de svenska journalisterna.

Häpp!

PS. Jag tar tillbaka det där med svenska journalisters rapportering om oliktänkande i Nordkorea. Det är inte bara svenska journalisters fel att rapporteringens är tvivelaktig eller obefintlig. Den nordkoreanska staten, som inte är kommunistisk utan en arvsrepublik,  har också sitt finger med i spelet.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Politik och samhälle och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s