Ghost:/Leif GW, Skavlan och Jimmie Åkesson

Återger en krönika av Leif GW Persson i Expressen om Skavlans omtalade och omskrivna  intervju med Jimmie Åkesson.

”Det mål Skavlan valde att skjuta på var dessutom redan massakrerat av hundratals journalister före honom. Nämligen att Sverigedemokraternas stora politiska framgångar beror på att de är ett främlingsfientligt, eller till och med rasistiskt, parti vilket är en våldsam förenkling av det som det egentligen handlar om.

Om vi gick till nyval i dag skulle SD få ungefär arton procent av väljarna och den stora majoriteten av dem är vare sig rasister eller ens särskilt intresserade av invandringsfrågor. Majoriteten av dem är gamla sossar och borgare, ofta ur min generation, som förenas av att de känner sig svikna av de ”gamla” partier som de röstat på under hela sitt liv. Och att det alldeles för ofta finns sakliga skäl för dem att göra det.”

http://www.expressen.se/kronikorer/leif-gw-persson/leif-gw-persson-mycket-skrik-for-lite-ull/

SD: Vi kräver ingen ursäkt av Skavlan

http://www.svt.se/kultur/sd-vi-kraver-ingen-ursakt-av-skavlan

Jag, Ghost: Leif GW är en förnuftets röst i den alltmer upphetsade och uppskruvade debatten om Sverigedemokraterna. SD är förvisso ett obehagligt parti som inrymmer rasistiska element, men som parti är det varken rasistiskt eller fascistiskt. Det är invandringsfientligt vilket inte nödvändigtvis betyder invandrarfientligt även om, återigen, partiet också inrymmer element som är direkt invandrarfientliga .

Fixeringen vid SD i den offentliga debatten fyller i praktiken en politisk funktion som debattörerna inte avser. Den drar bort våra blickar och vår uppmärksamhet från det verkliga fascisthotet. Det hotet är smygande och tas steg för steg. Våra västliga regeringar stiftar alltmer drakoniska lagar mot de egna medborgarna, under sken av att det handlar om lagstiftning mot terrorism och organiserad brottslighet. Vi övervakas och kontrolleras i en omfattning som aldrig förr, i en del länder (exempelvis Storbritannien) finns och tillämpas lagar mot tankebrott och även i Sverige har åklagare försökt få folk fällda i domstol för mer eller mindre fria fantasier, hittills utan att lyckas, men jag tror att en sådan lagstiftning inte är långt borta. Våra västliga regeringar rustar också för krig mot protesterande demonstranter och upproriska inför nästa skov i den ständiga finanskris som det korrupta och snedvridna ekonomiska systemet orsakar. Militär tränas för att sättas in mot demonstrationer och upplopp, och polisen militariseras för att effektivare kunna bekämpa det egna folket.

Det är hos våra egna, västliga regeringar det reella fascisthotet finns, inte hos Sverigedemokraterna, även om också SD ansluter sig till den smygande utvecklingen i fascistisk riktning. Men den politiska ledningen i fascistiseringen kommer SD aldrig att kunna ta, eller få.

Hur är det då med Sveriges regeringar?

Det vet vi alla. Sveriges regeringar traskar patrullo efter USA. Alliansregeringar eller rödgröna spelar ingen roll. Medlöperiet till USA vet inga partigränser.

Det är också våra egna västliga regeringar som ständigt startar krig och ständigt är beredda att starta nya och som ständigt är i färd med att destabilisera länder och regioner. Vietnam, Granada, Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien. Listan kan göras lång, mycket lång. Lägg märke till att dessa krig alltid utspelas långt borta. Några krig för att försvara USAs eller Storbritanniens eller Frankrikes  eller Sveriges territorium har det inte handlat om.

Så frågan nu är: Who´s next?

Ghost:/Kapitalismens dekadens och förfall…vad väntar oss?

EU:s militär övar för krig mot de fattiga

Fascismen och kapitalismen sitter i samma båt

Why the rise of fascism is again the issue

Secret Witnesses and Secret Evidence To Prosecute Americans

http://www.globalresearch.ca/u-s-government-secrecy-at-all-time-high-secret-witnesses-and-secret-evidence-to-prosecute-americans/5439138

Gladio, Nato´s Secret Terrorist Armies/Video

Militarization of the police is more than just equipment

http://www.redstate.com/2014/08/16/militarization-police-just-equipment/

Stop The Militarization of U.S. Police

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Invandring och integration, Politik och samhälle och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ghost:/Leif GW, Skavlan och Jimmie Åkesson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s