Ghost:/Politiker över partigränserna har fingrarna i välfärdsindustrins syltburk

Från FRIA.NU:

De stora pengarna i välfärdssektorn har dragit till sig politiker från de flesta partier. Vare sig det är i form av egna sidouppdrag, via PR-branschen, eller en ny näringslivskarriär efter politiken – många är det som på ena eller andra sättet har ekonomiska kopplingar till välfärdsindustrin.

Vinstintressen i välfärden brukar vara impopulärt i opinionsundersökningar, men likväl har det varit en mycket känslig fråga att driva att begränsa dem. En förklaring är de nära banden mellan välfärdsföretagen och politiken. I den uppmärksammade boken Partiledaren som kom in i kylan hävdar Daniel Suhonen att socialdemokrater med kopplingar till välfärdsindustrin var en av de drivande krafterna bakom att avsätta tidigare partiledaren Håkan Juholt. Vilka är då personerna som binder samman politikens värld med privatiseringens vinnare? Läs här:

http://www.fria.nu/artikel/117164

208370

Annonser

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Capitalism/Kapitalism, Politik och samhälle, Sån är kapitalismen, Skola och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s