Ghost:/Rock`n`Roll Nostalgy/Music from the 1950´s

This and nothing more:

When it started I don´t know, but in my life it was 1954, when I was 10 years old. I had never before heard music like this.

Jag var van att höra sånger som den här på radions enda kanal. TV hade ännu inte introducerats i Sverige. I början var TV när den kom 1956 mycket kvalitetsmedveten och intressant men beträffande för Sverige ny musik hade TV ingenting att komma med. Så här lät det i etern:

Inte konstigt då att kroppen och själen studsade och hoppade för den nya musik som kom.

About one year later I heard the name Elvis Presley for the first time, and his break trough song: That´s All Right Mama. På den tiden fanns ingen elbas eller synt. Basen som hörs är så kallad ståbas. Jag ber om ursäkt för att jag skiftar språk mellan svenska och engelska men kvällen är icke monolitisk. Varken språk eller något annat är som sammanhängande block:

Och så fortsatte det. Den galne Little Richard med Long Tall Sally:

Och med Ricky Valens:

Inte konstigt att man är som man är. Rocken fortsatte ju, musiken fortsatte, men rocken blev allt mer mesig pop. Nåja, det är väl det som kallas utveckling, och rätt som det är försvinner begreppet rock och blir benämnt…vadå?

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Ett 1900-talsliv - min barn- och ungdom, Musik, Videos & Pictures och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ghost:/Rock`n`Roll Nostalgy/Music from the 1950´s

  1. Iréne skriver:

    I found my freedom… or you did…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s