Ghost:/Långfredagens lidande

I dag är det långfredagen, Kristi lidandes dag i den kristna traditionen.

Själv är jag inte kristen men jag lider ändå.

I går var jag nerbjuden till grannen på sill och ägg och annan traditionell påskmat. Många snapsar blev det. Många. Alldeles för många.

Sedan satt jag framför datorn till alldeles för sent. Många öl blev det. Många. Alldeles för många.

Så i dag upplever jag långfredagens lidande. Ujujuj…

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Alkohol, droger, doping, mediciner, rökning, Humor, Personligt och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Ghost:/Långfredagens lidande

 1. macilane skriver:

  Det verkar välbekant på nåt sätt, hehe.

 2. Anna skriver:

  Ja det bräcker ju verkligen Jesu lidande. ”Hur tror du jag mår då??!” skulle vi ha sagt till honom i dag, så hade fått ett och annat att tänka på.
  Jag är kristen. Typ.

  • ghostopinion skriver:

   Jag beklagar om jag sårat dig. Men den troende – på religion, politiskt parti eller något annat – som inte klarar ett tramsigt skämt bär en tristgrå offerkofta. Nu vet jag inte om du känner dig kränkt eller bara ger mig ett tjyvnyp tillbaka. Hoppas på tjyvnypet.

   • Anna skriver:

    Nä nu är det ju du som inte förstår ett skämt! Självklart tyckte jag det var lite kul att säga ”men jag då!” till nån som enligt skrifterna lidit mest av alla och det var inte ens ett tjuvnyp.
    Däremot blir jag lite putt på att börja tala om ”tristgrå offerkofta” när du själv inte har förstått. Jag trodde du hade läst mig tillräckligt för det. Sårad och kränkt, vad är det för skit? En fördomsfull inställning mot troende ser det ut som.

   • ghostopinion skriver:

    Sorry, jag gillar ju dig och är förfärligt ledsen för att jag trampat i klaveret. Det är kanske lidandet som fått mig att tappa det vanligtvis så goda omdömet.

 3. Blåst af Kuling skriver:

  Och jag tog en wirre igår kväll. Sen blev det några glas vin. Men den gamla grevinnan blev inte fuller så att hon ramlade omkuller huller om buller. Hon satt upprätt i soffan bland alla kuddar som stöd och såg riktigt anständig ut.

 4. Anna skriver:

  🙂 Peace and love and understanding! På Jesu befallning ger jag dig syndernas förlåtelse! (Nu hädar jag dock lite då bara präster har den rätten).

  • ghostopinion skriver:

   Från och med nu betraktar jag dig som en prästerlig Anna med gudomlig rätt att skänka förlåtelse till åtminstone en eländig syndare. Medsänder såväl love som understanding, i de ringa mått jag förmår.

 5. Eaqhan skriver:

  Har inte moderna smartphones en app mot det?
  Eller två?
  En som gör att man slutar svälja medan tid är, och skulle den inte funka så använder man den andra appen som tar bort olustkänslor.
  Det måste väl för fasen finnas! Annars är ju inte telefonerna smarta.
  Eller krävs det att man ska vara smart själv i denna teknikundrens tidevarv? Det vägrar jag att finna mig i!

  /Skvitt

  • ghostopinion skriver:

   Jag vet vad en dum fåne är men vad är en smart phone?

   • Eaqhan skriver:

    Det är säkert en sån där teknikvurmande tomskalle som inte betraktar sig själv som arbetare eftersom han kallas butiksbiträde och som kränger något du inte behöver bara genom att ha ett smort munläder och som ser till att rätt som det är utan att du fattade hur det gick till står du där med till exempel en sån där mojäng med inbyggd dator, GPS och Internetuppkoppling, fast du sa att du bara har behov av att kunna slå en signal till någon du känner någon gång ibland om du har lust.

    /Skvitt
    (Ursäkta, jag hade lite ont om skiljetecken!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s