Ghost:/ Om hundbajs på mattan och jobbskapande

Från Proletären:

”Om jag kommer hem och min hund har bajsat på mattan, så tackar jag ju inte hunden för att den har skapat arbete åt mig”, sa Roland Paulsen i en radiodebatt för några år sedan och fick sina arbetshyllande motdebattörer att tappa fattningen.

Roland Paulsen är en frisk fläkt i en samhällsdebatt som kretsar kring det absurda i att ”skapa jobb”, trots eller snarare på grund av att Sverige är dubbelt så produktivt som för bara några årtionden sedan. Tidigare i år kom hans bok ”Vi bara lyder – en berättelse om Arbetsförmedlingen”. Det är en allt annat än hedrande gravtext över epoken Reinfeldt och en stridsskrift mot den svenska arbetsmarknadspolitik som även den nya regeringen omfattar.

Läs mer:

http://www.proletaren.se/inrikes-arbetsmarknad-ovrigt/pa-krigsstigen-mot-arbetssamhallet#.VSafqVGUhsA.facebook

Ghost:/Arbetsförmedlingen, ett arbetslinjens Gestapo

 

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Capitalism/Kapitalism, Politik och samhälle och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s