Ghost:/Fittgratäng, vaxkukar och torsdagar

Vill gärna berätta om några pinsamma, lustiga anekdoter från mina många år i mediebranschen.

Tidningen Nyheterna i Oskarshamn råkade en gång ut för det pinsamma missödet att skriva ”fittgratäng” i stället för fiskgratäng i en annons för en butik. Inte så roligt för tidningen eller butiken  kanske, men rätt kul för många läsare.

Ett par andra klassiska så kallade feltryck:

En gång för mycket länge sedan råkade en tidning – jag minns inte vilken men har för mig att det var nånstans i Småland – skriva att socialdemokratiska kvinnoklubben skulle lotta ut vaxkukar på sitt kommande möte. Det blev ett herrans liv. Det skulle givetvis ha stått vaxdukar. Ett elakt rykte påstod till och med att sättaren fick sparken (sättare var en yrkeskategori när tidningarna fortfarande producerades enligt salig Gutenbergs teknik; det var han, alltid en han, som satte ihop bokstäverna till ord och meningar). Om ryktet talade sant vet jag inte.

En mindre erotiskt laddad felskrivning var: Den här veckan är det torsdag på fredag i stället för på lördag . Skulle givetvis ha stått är det torgdag på fredag i stället för på lördag.

Så kunde det gå förr i tiden när Tryckfelsnisse slog till.

Annonser

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Diverse, Humor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s