Ghost:/Viol ska bli den gemensamma folkdoften

Den blålila regeringskoalitionen i Kungl Ghostrepubliken framlägger inom kort  en proposition om att alla lukter och dofter utom viol ska förbjudas för samtliga medborgare.

– Vi har uppmärksammat att de rödgröna i Uppsala i vårt grannland Sverige vill förbjuda all landstingspersonal att lukta snus.Vi tycker att det är ett utmärkt förslag, men inte tillräckligt långtgående, förklarar härvarande frisk- och sjukhetshetsminister Aroma Syrén. Vi vet tack vare intensiva forskningsinsatser att folkmajoriteten känner obehag inför praktiskt taget alla lukter och dofter de dagligen måste inandas, lukter och dofter som utsöndras eller på annat sätt härrör från våra  landsmän, infödda såväl som inkommande. Svett, vitlök, fisar, blomkål är exempel på sådana kränkande – ja, jag tvekar inte att säga kränkande! – lukter. Men listan kan göras nästan hur lång som helst på icke önskvärda lukter.

ladda ned

Violens doft ska hädanefter vara allenarådande i Kungl Ghostrepubliken.

– På grund av lukternas mångfald skulle det rent lagtekniskt innebära stora svårigheter och leda alltför långt att förbjuda alla dofter var och en för sig, fortsätter Aroma Syrén. Därför har vi beslutat att så att säga rationalisera lagstiftningen genom att tillåta endast en, för alla gemensam, folkdoft och förbjuda alla andra. Efter moget övervägande har vi kommit fram till att denna gemensamma folkdoft ska vara viol. Jag pläderade för syrén men mina partivänner ansåg att den lukten och det namnet skulle kunna framkalla personkult så vi fastnade för viol. Vi räknar med att den nya doftlagen ska träda i kraft före midsommar. Årets midsommarkransar måste alltså bindas av enbart violer.

– Vi räknar för övrigt med ett kraftigt uppsving för violhandeln, tillägger statsrådet Syrén. Kanske uppstår en viss brist det första året men till kommande år bör odlingen ha kommit ifatt. Vi tror att införandet av en gemensam folkdoft rent nationalekonomiskt kan bli en bra affär.

imagesSnusmumriken flyr tillbaka till Mumindalen.

Från Uppsala rapporteras att Snusmumriken är fly förbannad. Han har levt och verkat där som kulturstipendiat de senaste åren efter att ha flytt från det milda matriarkala förtrycket i Mumindalen.

– Men nu flyr jag banne mig tillbaka, lär han ha utbrustit under en författarafton i stadens huvudbibliotek. Utan snusdoft i denna kommuns landstingsinrättningar och bussar försmäktar jag.

Han uppmanade därpå författaraftonens besökare att unisont sjunga ”Upp till kamp”.

Själv försvann han i taxi i riktning mot Arlanda för vidare transport tillbaka till Mumindalen i ett jetflygplan som SCAs bolagsledning vänligt nog ställt till hans förfogande.

Om snusluktförbudet i Uppsala kan ni läsa här:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=6142692

Annonser

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Kungl Ghostrepubliken, Politik och samhälle. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s