Ghost:/Nu får den lede fi passa sig!

Regeringen och tre av fyra allianspartier har kommit överens om att satsa 10 miljarder till på militären under de kommande fyra åren.

Nu får den lede fi passa sig!

Särskilt imponerad är jag av att 230 soldater ska placeras på Gotland. Det kommer säkert att hålla ryssen borta. För det är ju ryssen det  handlar om.

Allvarligt talat:

1) Sverige kommer fortfarande inte att ha något försvar, 10 miljarder på fyra år är bara kosmetiska pengar. Om ens det. Kanske skulle en begränsad del av Sverige kunna försvaras i en och en halv vecka.

2) Ryssland är inget hot mot Sverige. Alltihop är en uppvisning för att behaga USA och Nato (en viktig signal till omvärlden, sa försvarsminister Peter Hultqvist; observera ordet ”signal”). USA och Nato är däremot ett hot men kommer aldrig att behöva anfalla Sverige, i alla fall inte inom överskådlig tid. Både rödgröna- och alliansregeringar kommer gladeligen att upplåta Sverige som Natobas om och när det blir aktuellt att anfalla Ryssland. Det pågående jiddret om utredning av medlemskap, eller inte, är ett spel för gallerierna för att hålla oss Natokritiker någorlunda lugna. I praktiken är Sverige redan med.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-erfar-parterna-overens-om-nytt-forsvarsbeslut

Annonser

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Internationellt, Politik och samhälle, USA NATO Wars and Crises. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s