Ghost:/Skreva, bresa, gresa – äntligen har den mediala samhällsdebatten nått sin höjdpunkt

Äntligen har den mediala svenska samhällsdebatten nått sin höjdpunkt. Ja, jag är nästan beredd att säga slutpunkt. Efter denna debatt som berör den mänskliga civilisationens innersta kärna är all fortsatt debatt om andra ämnen både onödig och överflödig. Glöm krig, glöm kapitalism kontra socialism (ja det förstås, den debatten är ju redan glömd sedan länge), glöm terrorism, glöm drunknande flyktingar i Medelhavet, glöm A-kassa, glöm sjukförsäkringar, glöm vård, skola, omsorg. Allt sådant är lappri.

Det enda som betyder något är skrevande, bresande, gresande män i tunnelbanan.

Eller som debattens upphovskvinna Annika Leone så triumferande och träffsäkert i dag uttrycker det i sin blogg:

”Herregud, vilken spridning det blev på min och Terrys bresar/skrevar-skylt. I går skrevs det om den i DN och på SVT.se och jag intervjuades för Radio Stockholm och Allt om Stockholm. I dag har jag medverkat i P1 och Nyhetsmorgon samt gjort ett inslag för TV4-Nyheterna. Jag känner mig som en rebell!”

Som alla säkert förstår handlar det om det brännande samhällsproblemet med män som på ett otillbörligt sätt breder ut sig på Stockholms tunnelbanas säten. Att alla stora media med självaktning skyndsamt tagit upp denna fråga bevisar bortom allt rimligt tvivel att påståendena om att mainstreammedia ägnar sig åt strunt är falska. Tvärtom tvekar de inte att belysa de för vår tid avgörande frågorna. Vad återstår att debattera efter denna höjdpunkt?

Heders DN, heders SVT, heders Radio Stockholm, heders Allt om Stockholm, heders P1 Morgon, heders TV4-nyheterna för att ni släppt fram Annika Leone och hennes upproriska budskap som förmodligen blir världsomvälvande.

Och skam ni medier som har förbigått detta angelägna ämne med nonchalans och en tystnad som kan få förödande följder!

Men bortsett från dessa medier som struntat i sin demokratiska plikt:

Nu om någonsin ska väl männen i tunnelbanan sluta med sitt skrevande, bresande och gresande!

Sedan kan vi leva i lugn, fred och harmoni, kanske till och med lycka, i alla våra dagar.

Denna förhoppning om världsomvälvning är ingen utopi. Alldeles nyss fick jag nämligen ett mejl från två ytligt bekanta tanter som flera gånger i veckan åker buss  mellan Söderhamn och Ljusne. Som medresenär har de ofta en gubbe som heter Gunnar Öhlund.

3511283_2048_1152

Upprorsskylten, desajnad av Annika Leone, vår stora rorskvinna i upproret mot mäns bresande.

– Gunnar Öhlund brukar bresa så att det är flera decimeter mellan knäna, skriver tanterna indignerat i mejlet. Trots att han brukar sitta två, tre säten framför oss är det mycket irriterande och vi betraktar gresandet som ett uttryck för manlig makthunger och dominans. Dessutom parkerar han rullatorn så att mittgången blockeras. Därför har vi bestämt oss för att ansluta os till Annika Leones proteströrelse och sätta upp hennes skylt föreställande en stiliserad mansgestalt med blottade pungkulor vid bussens ingång. Lagligt är det nog inte men vi är beredda att ta  konsekvenserna. Leve revolutionen!

Hälsingepressen, lokalradio och regional-TV har givetvis varit snabba att ge spridning åt tanternas rebelliska budskap och i motsvarande mån fördöma Gunnar Öhlund. (Tanterna har bett att få vara anonyma för att inte riskera att utsättas för patriarkalets repressalier).

När det har nått ända till Söderhamn – Ljusne råder inga tvivel om att upproret sprider sig. Världsrevolutionen är nära, tack vare det utrymme våra medier så villigt upplåter för att sprida upproriska budskap från vår tids rebeller.

PS 1. Själv åker jag aldrig buss eller tunnelbana. Men jag måste skamset erkänna att jag brukar omväxlande skreva, bresa och gresa hemma i soffan. För det ber jag ödmjukt om ursäkt.

PS 2. Banne mig sitter jag inte här och smågresar framför datorn också. Ska snarast införskaffa Annika Leones skylt och hänga den framför skärmen. Om jag någon gång får besök, manligt eller kvinnligt (dock fäster jag större vikt vid kvinnligt) lovar jag att med korta intervall titta mot skärmen för att påminna mig om att sitta med knäna tätt ihop.

Annonser

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Diverse, Humor. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ghost:/Skreva, bresa, gresa – äntligen har den mediala samhällsdebatten nått sin höjdpunkt

 1. Anna skriver:

  Jag har missat den. Men ”som kvinna” uppskattar jag skylten, Och debatten. Men så blir jag också vansinnig över ungdomar med fötterna på sätet.

 2. ghostopinion skriver:

  Jag är så glad för att den allra som mest medvetna, feministiska andelen av medborgarna äntligen har greppat varifrån det patriarkala förtrycket i första hand härrör. För det kan vi tacka Den Tredje Statsmakten som med sin osvikliga blick för förtryckets mekanismer och sin aldrig sviktande vilja att bekämpa gresande orättvisor upplåtit sitt mediala utrymme för rebelliska, världsförbättrande röster. (PS. Efter att ha sonderat den mainstreammediala terrängen har jag utfunnit att ungdomar med fötterna på sätet inte under överskådlig tid kommer att vinna allmänna opinionens gillande.)

  • Anna skriver:

   Men jag kan inte hjälpa att jag är sån… eller kan jag? Men när någon ”inkräktar på mitt personliga revir” blir jag vansinnig. Och det är vad de där männen gör.

   • ghostopinion skriver:

    Jag gillar inte heller inkräktare. Varken manliga eller kvinnliga. Men allra mest hatar jag politiska och krigiska inkräktare på andra länders territorier. Men Anna, det är klart att du har rätt att bli förbannad. Liksom jag har rätt att bli förbannad på det samlade mediesverige som blåser upp en såpass banal fråga som om det handlade om Tredje Världskriget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s