Ghost:/Min vaksamhet har ökat

Som vanligt har jag rättat mig efter myndigheternas uppmaningar och iakttagit ökad  vaksamhet den senaste tiden, efter de alarmistiska rapporterna om att en rent djävulusisk terrorist planerat att ta livet av oss alla.

Framför allt har jag varit vaksam mot myndigheterna själva och mot media. Av ett långt livs erfarenhet vet jag nämligen att de inte är att lita på när det gäller att piska upp hotfulla stämningar och skrämma upp medborgarna. Det gäller såväl regeringar som oppositioner och inte minst Säpo.

Beträffande Säpo är det väl bara att konstatera att de är ett av Europas, om inte världens sämsta underrättelseorgan. Dess verksamhet är kantad av fiaskon och misslyckanden. Säpo har veterligen inte lyckats avslöja en enda spion i modern tid. Fel av mig: Säpo avslöjade Jan Guillou och Peter Bratt, vilkas ”spioneri” bestod av att de helt öppet publicerade artiklar i FiB/Kulturfront om socialdemokraternas och fackets spioneri mot kommunister på diverse arbetsplatser, den så kallade IB-affären.

Så mot Säpo har jag alltid varit vaksam, men nu efter larmrapporterna är min vaksamhet på topp. Likaså mot regeringen och oppositionen.

Också mot medierna står jag på tårna med min vaksamhet. Den kommersiella slaskpressen bryr jag mig inte om, den är ju kroniskt opålitlig. Men beträffande public service har jag haft vissa förhoppningar. Små men  ändå förhoppningar. Men min vaksamhetsnivå har stigit till nivå 4 av 5, alltså samma som Säpos terrornivå. Man måste ju hänga med.

Jag har faktisk skrivit till både Rapport och Dagens Eko för att göra klart för dem att jag håller ögonen på dem. Det  bryr de sig säkert jättemycket om och skärper  sig i fortsättningen. Så här skrev jag:

”Tja Ekot/Rapport, vad har ni att säga om uthängningen med namn och bild av terroristen som inte var terrorist?

Kom inte dragande med att det var Expressen som började. Eller att ni litade på Säpo.
Uppgiften för public service är inte att traska patrullo efter den kommersiella slaskpressen. Och Ekot/Rapport borde väl vid det här laget ha lärt sig att Säpo förmodligen är Europas, kanske rentav världens, odugligaste säkerhetsorgan med fiasko på fiasko på fiasko på meritlistan.
Var rädda om den rest av trovärdighet ni har kvar!”
Nu vet ni att jag följer politikernas och myndigheternas anvisningar och är så vaksam som det bara går.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Brott och straff - polis, åklagare, domstolar och kriminalitet, Politik och samhälle, Tidningar, radio, TV och märktes , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Ghost:/Min vaksamhet har ökat

 1. Pingback: Påbjuden vaksamhet | eaqhan

 2. Eaqhan skriver:

  Hur jag kommenterar detta inlägg ser du i mitt eget inlägg (ping).

  /Skvitt

 3. kao skriver:

  Dunderfiasko. Säpo har aldrig varit särskilt smarta.
  Förresten: om alla går omkring och misstänker varandra så kommer stämningen bli olidlig. Tänk att någon stirrar på dej hela tiden, t.ex på bussen. Man kan ju tro att vederbörande är en terrorist som just ska sätta sin lömska plan i verket 😉

  Kao

  • Eaqhan skriver:

   Visst, ända till stirrande får sin förklaring, man ser den vita käppen 😉

   /Skvitt

   • ghostopinion skriver:

    Våra största kända spioner, Wennerström och Bergling, avslöjades inte av Säpo. Wennerström kunde gripas tack vare att hans vakna städerska hittade komprometterande material i papperskorgen, Bergling togs av israelisk säkerhetstjänst. Hur många spioner som Säpo INTE avslöjat kan vi bara gissa.
    PS. Donald Trump vill ju efter känd förebild att muslimer ska tvingas bära ett särskilt märke. Jag föreslår att muslimer ska åläggas att gå omkring med vit käpp, som ett slags varnande identitetssymbol….De synskadade får väl skaffa nån annan pryl att känna sig fram med (OBS! Ironiskt skämt).

 4. kao skriver:

  På det här området har vi åt helvete för mesig lagstiftning. Innehav av illegala vapen ger ett par månader. Innehav av handgranater ger ingen påföljd alls……hur märkligt är inte det?

 5. kao skriver:

  Bära ett kännetecken? Såsom judestjärnan på 30-talet?

  kao

  • ghostopinion skriver:

   Det är vad Donald Trump, republikansk presidentkandidat i USA, förespråkar.

   • kao skriver:

    Ja. Den mannen är ju komplett galen. Honom kan man slå samman med Frankrikes Jean-Marie Le Pen, som tycker att man ska plantera in ebola i vissa delar av världen och på så vis komma till rätta med Jordens överbefolkning…..

    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s