Ghost:/Det kontantlösa samhället gör det busenkelt för staten och bankerna att sno dina pengar

Sverige lär vara det land i världen där utvecklingen mot det kontantlösa samhället kommit längst. Detta har skett utan att medborgarna fått en chans att säga sitt. Inget parti har tagit upp frågan, ingen medborgare har fått en chans att rösta. Bankerna har helt enkelt på eget bevåg stegvis lagt ner all kontanthantering i allt fler av sina kontor.
Förtvivlade och förbannade pensionärer och andra som saknar internetuppkoppling och internetbank får vackert finna sig i att för varje räkning de betalar betala en hundralapp eller mer i avgift till banken.
Men det är inte det värsta. När kontanterna försvinner kan ingen längre gömma pengarna i madrassen. Och bankrusning blir omöjlig eftersom inga kontanter finns att rusa efter. När ”pengarna” slutligen består bara av digitala nollor och ettor på nätet har bankerna och staten full kontroll över allas vår ekonomi.
Så se upp när nästa finansiella krasch kommer (ty den kommer och den kommer att vara väldig). Då kan staten med ett enkelt parlamentariskt beslut bestämma sig för att sno dina eventuella digitala banktillgångar för att rädda bankerna och det finansiella systemet. Och du kan inte göra ett skit åt saken.
Inom EU finns redan en bestämmelse som gör det lagligt att stjäla banktillgångar på upp till 100000 euro, om jag inte minns fel, från enskilda medborgare, vid den nya finanskris som säkert som amen i kyrkan kommer. Hys inga tvivel om att politikerna efter påtryckningar från de verkliga makthavarna i finansvärlden kommer att vara beredda att höja det det belopp som får stjälas om det skulle behövas för att rädda systemet.
Så se upp medborgare! De legala tjuvarna kommer inte att tveka.
PS. Jag är ekonomisk novis. Om någon mer ekonomiskt kunnig anser att jag är helt fel ute är jag tacksam för tillrättavisningar och knäppar på näsan.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/over-140-000-har-skrivit-under-for-kontanthanteringen

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Banker/Banking, Capitalism/Kapitalism, Economics, Politik och samhälle och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Ghost:/Det kontantlösa samhället gör det busenkelt för staten och bankerna att sno dina pengar

 1. noboxplease skriver:

  Du har så väldigt rätt att det är förvånande att inte fler människor reagerar på detta skamlösa agerande men de kanske inte kan se saker o ting i ett enkelt o logiskt ljus. De flesta tycker bara det är bra att handla allt via kort och internet och verkar aldrig reflektera över om det finns nackdelar med att inte ha ett alternativ.
  Sverige har ju tyvärr inte fransmännens lojalitet till varandra och tar sig därför inte solidariskt an de problem som finns i samhället utan var och en verkar tro att han/hon är sin egen ö och att det inte behövs mer.
  Media i Sverige är ju också inte alls intresserade av att granska makthavarna som står bakom sådant här agerande och verkar mest vilja hålla sig väl med de som styr och ställer.
  Bra att du tar upp detta flagranta övertramp som går ut över vår individuella frihet!

 2. ghostopinion skriver:

  Svenskarna har blivit ett fördummat, fäaktigt folk därför att de hämtar information från fördummande, fäaktiga medier. Den förfäade medelklassen kommer att stå som förvånade, utfattiga fån när kraschen kommer, inklusive journalisterna som vilselett.

 3. kao skriver:

  Du kan tillräckligt om ekonomi för att se och säga det som är helt rätt. Det är så här det går till – och fortfarande tar man i första hand pengar från de minst bemedlade om någonting händer, typ en ny börskrasch (vilket ju är mycket troligt). Som vanligt, alltså.
  Svenskarna kommer som vanligt knyta nävarna i fickorna och muttra. Man har medvetet splittrat arbetarklassen genom propaganda och desinformation och i stället vänt den arbetande klassen mot varandra nu i individualismens tidevarv.

  Men fransmännen har kvar sin tåga sen franska revolutionen, slår sej ihop och tömmer lastbilsflak med t.ex dynga eller ruttna tomater utanför parlamentet. Och genomför bra och stökiga demonstrationer. Så ska det gå till.

  Tror dock att kontanterna kommer vara kvar några år till. Kanske i 20? De har ju tryckt nya sedlar…..vi får väl se.

  // Kao

  • Tant Otto skriver:

   Ja vad ska vi annars med nya mynt och sedlar till?
   Synd bara att alla mynt är så väldigt lika varandra ..det blir svårt att se skillnad på dem även för en som ser hyfsat bra..tänk då på de som ser dåligt 😦

   • kao skriver:

    @ OTTO: Jag har också väldigt svårt att se skillnad på mynten, men även sedlarna. T.ex har ju 100-lappen och 20-lappen samma färg, liksom 50- och 500-lappen har det. Synskadade brukar mäta de gamla sedlarna mellan handleden och tumspetsen för att känna av vilken valör det är på sedelns längd. Liksom de kunde ”fingra” på mynten för att känna detsamma.
    // Kao

   • Tant Otto skriver:

    Nu är det en omöjlighet att se eller känna skillnad på pengarna. Fattar inte att de inte gjorde lite större skillnad på dem.

   • kao skriver:

    Bankerna, eller i detta fall Riksbanken, tänker väl inte på folk med synnedsättning . Eller oss andra. De har helt annat i tankarna, antar jag.
    // Kao

   • Tant Otto skriver:

    Nej ..tror inte de tänker alls ..för inte är det är övertänkt beslut med dessa nya mynt och sedlar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s