Apropå det där med att man inte ska ställa grupp mot grupp: ASSISTENSERSÄTTNINGAR DRAS IN FÖR ATT SVERIGE SKA HA RÅD MED FLYKTINGPOLITIKEN

Vi som är kritiska till rådande asyl- och flyktingpolitik får ofta höra att vi inte ska ställa grupp mot grupp. Det är naturligtvis snömos. Nästan all politik går i någon mening ut på att göra ekonomiska avvägningar mellan olika intressen och grupper och att fördela resurser mellan dessa. Det är nödvändigt eftersom statens ekonomiska tillgångar inte är oändliga.
 
Så här kan det gå till när staten i praktisk gärning ställer grupp mot grupp. Jag citerar en artikel i SVT Nyheter från november 2015. Vill särskilt understryka att källan är SVT för att ingen ska tro att uppgiften är hämtad från någon rasistisk och/eller högerextrem sajt:
 
”Kostnaderna för assistansen till de cirka 16.000 som får hjälp är 30 miljarder på ett år. Det är för mycket, sa finansminister Magdalena Andersson (S) i oktober, och aviserade att regeringen ska spara på assistansersättningen för att få pengar till flyktinghjälp.”
 
Alltså, jag upprepar: ”REGERINGEN SKA SPARA PÅ ASSISTANSERSÄTTNINGEN FÖR ATT FÅ PENGAR TILL FLYKTINGHJÄLP.”
Sade finansminister Magdalena Andersson i oktober 2015, enligt SVT Nyheter.
Alltså den politik som nu med byråkratiska metoder genomförs av Försäkringskassan, på regeringens uppdrag.
 
Alltså assistansbehövande mot asylsökande.
 
Så går det till att ställa grupp mot grupp i praktisk politik!
Tänk på det nästa gång ni hör Magdalena Andersson eller någon annan politiker upprört hävda att det är fult att ställa grupp mot grupp!

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Apropå det där med att man inte ska ställa grupp mot grupp: ASSISTENSERSÄTTNINGAR DRAS IN FÖR ATT SVERIGE SKA HA RÅD MED FLYKTINGPOLITIKEN

 1. Conny Lundberg skriver:

  Tack Ghost för detta inlägg eftersom man från regeringens sida ständigt hävdar att invandringen inte på något vis har någon negativ inverkan på vår välfärd. Magdalena Andersson har dessutom tidigare uttalat sig om s k fake news och ville att vi inte skulle tro på de som t ex sade att staten lånade pengar till invandringen, någonting som hon själv någon eller några veckor tidigare medgivit att gjort, x antal miljarder!

 2. ghostopinion skriver:

  Överens med dig, med tillägget att den tidigare alliansregeringen var lika benägen att bluffa.

 3. kao skriver:

  En snabbkurs i svenska på SFI och sen kan ju flyktingarna jobba som assistenter om de passar för yrket. Då slår man 2 flugor i en smäll!
  😉
  // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s