Ghost:/Bara en femtedel av dödsskjutningarna klaras upp ”Människor som vet något vill eller vågar inte berätta”

 

Under 2015 och 2016 har totalt 56 människor dödats i skjutningar i kriminella miljöer. Bara ett av fem fall har blivit uppklarat senaste två åren alltså 20 procent. Det visar statistik från Noa, polisens nationella operaiva avdelning.
En förklaring till den usla uppklarandegraden är att i de miljöer där morden begås vill eller vågar de som vet något inte berätta.
– De är rädda eller lojala, säger kriminolog Mikael Rying.

Att folk som vet inte vill eller vågar avslöja vad de vet för att de är rädda eller lojala – det skulle kunna vara definitionen på områden där gangstervälde råder och där staten och myndigheterna abdikerat och tvingats ge upp all seriös brottsbekämpning.

Även när det gäller andra mord än skjutningar har uppklarandegraden sjunkit, från 80 till 67 procent.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6725371

Annonser

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Det här inlägget postades i Brott och straff - polis, åklagare, domstolar och kriminalitet, Politik och samhälle, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ghost:/Bara en femtedel av dödsskjutningarna klaras upp ”Människor som vet något vill eller vågar inte berätta”

  1. Conny Lundberg skriver:

    Om det ser ut som om ingen gör någonting för att förbättra situationen så beror det förmodligen på att myndigheterna/politikerna har abdikerat från sitt ansvar!

  2. kao skriver:

    Man har inte velat se orsak och verkan och blundat. Under tiden har ligorna vuxit sej allt starkare och nu kommer det bli ett styvt jobb att återställa ordningen. C:a 5 år, läste jag någonstans….

    // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s