Ghost:/Den skeva könsfördelningen ett problem för Sverige

Valerie M Hudson, professor och ansvarig för the Program on Women, Peace and Security, Texas A&M University, USA:
DEN SKEVA KÖNSFÖRDELNINGEN
ETT STORT PROBLEM FÖR SVERIGE
”Av officiell migrationsstatistik kan man dra slutsatsen att det vid utgången av 2015 gick 123 stycken 16-17-åriga pojkar på 100 flickor i samma åldersgrupp. Hans Roslings beräkningar ligger nära dessa siffror. Jämförelsevis har Kina, som har världens största obalanser i könsfördelning, ”bara” 117 pojkar på 100 flickor i samma åldersgrupp. För mig, som har studerat könsfördelningen i Kina och Indien i 15 år, är det häpnadsväckande att ett land som Sverige har värre obalanser än något av dessa två länder.
En del kan hävda att dessa obalanser kommer att jämna ut sig med tiden när dessa flyktingar ansöker om att ta hit sina familjer, men det vi kan se så här långt är att sådana antaganden inte är att räkna med fullt ut. Vore det så skulle Sverige inte haft skevheter i könsfördelning redan innan den senaste stora flyktingvågen med kraftig manlig slagsida.
Frågan kvarstår därför; är den abnorma dominansen av unga män ett problem för Sverige? Jag vill påstå att den är det, av flera skäl.”
PS. Efter tillströmningen av asylsökande hösten 2015 är könsfördelningen ännu skevare. Det går inte längre 123 unga män på 100 flickor. Utan 127

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Feminism HBTQ och kön, Invandring och integration, Politik och samhälle. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ghost:/Den skeva könsfördelningen ett problem för Sverige

  1. kao skriver:

    Har själv skrivit om precis samma sak tidigare. Naturen är ju så funtad att den ger Världen 50/50. Kinas enbarnspolitik och aborterade flickfoster var på sin tid förödande och har visat sej i nutiden hur fel det var. I Indien var det likadant och är fortfarande, trots att det är förbjudet – vilket folket skiter i, precis som när det gäller kastväsendet.
    Där är det fortfarande flickans familj som måste betala hemgift åt mannen och hans familj och det har blivit helt fel. Ibland även farligt för kvinnorna där. Alltför ofta har kvinnor eldats ihjäl av mannen och hans familj när mannen gjort slut på hemgiften och då han vill gifta sej med en ny kvinna och således få en ny hemgift…..

    En snedbalans är aldrig bra och går emot naturens lagar, delvis av de skäl som framkommer i inlägget.’
    // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s