Ghost:/Kommer ut ur garderoben som heterosexuell, vit, gammal man

Efter moget övervägande har jag beslutat att ta mod till mig och komma ut ur garderoben som en heterosexuell, vit gammal man.
Det är inget lätt steg att ta. Jag har i något decennium nu dolt min sexuella läggning, identitet och ålder för att slippa bli föraktad och bespottad. Jag har känt skam över min heterosexualitet (det lilla som återstår av den), min vithet och mitt åldrande. Det är ju identifikationssfaktorer som inte står högt i kurs i den mer politiskt-kulturella debatten numera.
Men på senare tid har jag tänkt att det måste finnas fler såna som jag och att någon måste gå före och röja väg. Nu har jag alltså tagit på mig den uppgiften, efter mycken tankemässig vånda.
Jag hoppas och räknar med att mängder av män i min situation ska betrakta mig som föredöme och våga sig ut i ljuset.
Var modiga och stolta! Träd ut i offentligheten och erkänn er heterosexualitet, er vithet och ert åldrande. Skäms inte. Kämpa!
PS. För att göra oss starka och kunna tillvarata våra rättigheter funderar jag på om vi inte borde bilda en organisation: RFHVÅ (Riksförbundet för Heterosexuella Vita Åldringar). 🙂

PS. Dessutom har jag periodvis under min snart 74-åriga levnad varit typiskt vit, manlig medelklass vilket naturligtvis inte bidrar till att förhöja min kulturella och sociala  status i vår identitetspolitiskt fixerade tid.

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Etik, moral och religion, Feminism HBTQ och kön, Humor, Kultur, Politik och samhälle. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ghost:/Kommer ut ur garderoben som heterosexuell, vit, gammal man

 1. Conny Lundberg skriver:

  Heder åt dig, du modige förkämpe för normalitet! 😉
  Jag har låtit mig berättas att vissa individer betraktar en vit, heterosexuell, gammal man som sanhällets fiende nummer 1. Kanske snart dags att skaffa skottsäker väst och hjälm? 😉

 2. kao skriver:

  Kanske ska vi starta en jätteparad i sommar så att folk får upp ögonen även för oss och våra problem? Det behövs.
  😉
  // Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s