Ghost:/Mer än 11000 barnfamiljer är hemlösa, ändå finns det krafter som kräver fortsatt stor asylinvandring

670 BARN HEMLÖSA BARN BARA I GÖTEBORG,
TIOTUSENTALS I HELA LANDET
I det läget, med akut och stor bostadsbrist, finns det politiska krafter som envetet kräver att Sverige ska ha en fortsatt stor asylinvandring.
HUR HUMANT ÄR DET?

Från SVT Nyheter Väst:
Det finns just nu 670 barn i Göteborg som inte har någonstans att bo. De är därför hänvisade till hotell, vandrarhem och andra nödlösningar, visar SVT Nyheter Västs nya kartläggning.
Det handlar om en relativt ny grupp hemlösa: barnfamiljer som inte har några andra sociala problem än att de saknar en bostad. I Göteborg befinner sig just nu 247 familjer med totalt 670 barn i situationen. Det visar en kartläggning som SVT Nyheter Väst har gjort.
https://www.svt.se/nyheter/val2018/670-barn-ar-akut-hemlosa-i-goteborg

Från tidskriften ETC:
Socialstyrelsen presenterade i november i fjol en nationell kartläggning om hemlöshet som visar att antalet hemlösa nästan har fördubblats sedan 2005. Då fanns det 5 009 hemlösa föräldrar med barn under 18 år och 2017 ligger siffran på 11 400. Minst 24 000 barn hade under den vecka som ingår i Socialstyrelsens kartläggning en förälder i hemlöshet. Mellan 10 500-15 000 barn uppskattas ha bott i någon form av hemlöshet och nästan 1 500 föräldrar befann sig i en akut hemlöshetssituation tillsammans med minst ett av sina barn under mätveckan.
https://www.etc.se/inrikes/stort-morkertal-barn-i-hemloshet

Om ghostopinion

Det som är värt att veta märks av mina blogginlägg. Favoritcitat: "No man is an island, entire of itself...any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee." John Donne
Detta inlägg publicerades i Invandring och integration, Politik och samhälle, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s